Baby Essi

Reborn- hur gör man?

Jag börjar med att tvätta huvudet, armarna och benen. Lilla näsan öppnas, ävenså ögonen. Sedan måste man vänta att allt får torka.

Nästa steg är att blanda hudtonen. Real Effect- färgerna är vattenlösliga, men bildar en naturlig, hållbar yta. Jag använder flera olika toner och målar flera lager. Blodådror läggs till på anatomiskt korrekta ställen. Slutligen har babyn hud med naturlig skiftning. Huden behandlas som sista steg för ännu bättre hållfasthet och struktur. Slutresultatet är häpnadsväckande. Många kommer och känner på huden, den ser så äkta ut.

Håret kräver tid och tålamod. Man rotar håret några hårstrån i taget med speciella nålar, det blir ett mycket naturligt resultat. Håret är av högsta kvalitet,det limmas från insidan och kan fuktas och kammas i olika frisyrer. Det är ju naturmaterial och blir mjukt och ofta lite lockigt. Jag microrootar även ögonbrynen, det ser naturligare ut än målade ögonbryn, tycker jag.

Ögonen är Lauscha kristall ögon, munblåsta på en glasfabrik. Jag använder endast dessa ögon, dyrast men absolut vackrast. Ögonen har en naturlig form,färg och blick.

Näsgångarna formas med lite näsmassa. 

Nappen får en pigg,jag använder sällan magnetnapp, då magneter är starka och kan påverka elektriska apparater t.ex. pacemakers. Rosetterna har magnet men inte dockan. Jag vill att alla skall kunna hålla dockan utan att oroa sig för magneter.

Naglarna får sin naturliga färg samt vit kant och lite lack.

Babyn fylls sedan och viktas. Jag använder endast artistmaterial, ej sand el.dyl. Kroppen har leder och dockan känns som en baby i famnen. 

Till slut får man en liten reborn baby i sin famn! Perfekt med alla små detaljer och varje gång en upplevelse! Dessa dockbabys bringar glädje till sina ägare och är vackra detaljer i hemmet.

En reborn docka betraktas som konst och är inte avsedd för barnlekar utan som samlarobjekt för vuxna. 

Du är alltid välkommen att mejla mig på: mariannefa@hotmail.com om du har frågor.